MTB - Affärssystemet

  

Kärnan i MTB är det branschanpassade affärssystemet. Med hjälp av bokningsfunktionen samlar du alla bokningar i MTB samt erbjuder kunden möjligheten att boka på egen hand vilket minskar din administrativa tid. Med hjälp av affärssystemet kan du få kontroll på hela din verksamhet i ett och samma system. Du behöver inte längre excel eller andra dokument och kalendrar. För att få en komplett bild av vad du kan göra, kolla in demoversionen eller kontakta oss för mer information. Nedan listas några av de många funktioner som du får tillgång till.
 
Branschanpassat affärssystem
Systemet är byggt för upplevelseföretag och är det enda kompletta systemet på marknaden för just den typen av företag. Vi vänder oss endast till dig som arbetar med att sälja och genomföra upplevelser.
 
Stöd för återförsäljare och presentkortsföretag
Återförsäljare kan själva boka de paket du väljer att dom ska kunna boka och du kan även begränsa antalet platser dom kan boka fördelat per aktivitet och dag.

Fakturering
Alla måste fakturera och med hjälp av MTB går detta mycket snabbt och enkelt. När du skapar ett paket och kunden sen bokar finns all information samlad. Systemet räknar ut momsen fördelat på 6%, 12% och 25% och du kontrollerar att detta ser bra ut och sen med några knapptryckningar skapar du fakturan som även fungerar som bekräftelse. Du kan även skicka fakturan som ett mail till kunden med ytterligare två knapptryckningar. Har du faktureringen i ett annat system kan du enkelt stänga av funktionen i MTB.

Kostnadskontroll & lönsamhet
MTB innehåller stöd för att redovisa aktiviteterna och lägga in kostnader för att se det riktiga resultatet. Med hjälp av de olika rapporterna kan du enkelt mäta din lönsamhet och bedriva verksamheten på ett korrekt sätt. Genom att mata in budgetuppgifter ser du enkelt hur verksamheten ligger till jämfört med budget och tidigare år.
 
Kioskförsäljning & lager
Många företag säljer även kioskvaror eller produkter som är kopplade till er typ av upplevelse. T.ex. om ni erbjuder kajakturer kanske ni även säljer kajaker. I den kompletta versionen kan ni hantera ert lager samt skapa försäljningar för sådana produkter. Lagret räknas automatiskt av och ni har hela tiden uppdaterade värden samtidigt som ni får en faktura som underlag på försäljningen.

Rapporter & statistik
Eftersom alla bokningar och aktiviteter är inlagda i MTB får du tillgång till en mängd olika rapporter som hjälper dig att bedriva din verksamhet. Använder du lösningen för kostnadsredovisning ser du enkelt om en aktivitet är lönsam eller inte. Du kan lägga in din budget och får hela tiden ut en jämförelse mot budget samt föregående år.

Planeringsverktyg
Många planerar med excel och papperskalendrar. Med MTB får du tillgång till en kalender som automatiskt hämtar information om dina bokningar och vad du har lagt som bokningsbara paket i onlinebokningen. Allt för att du ska kunna bedriva din verksamhet så bra som möjligt. Du lägger själv till dina boendemöjligheter och får en kalendervy som visar dina bokningar per boendeenhet.

Enkelt att använda
Systemet är enkelt att använda och är byggt för att du som användare ska komma igång snabbt och kunna arbeta effektivt med systemet. Vi har hela tiden haft tankesättet att det ska vara enkelt men med en komplex funktionalitet, dvs det ska vara ett extremt bra system för upplevelsebranschen men det ska inte krävas vidare mycket av den enskilda användaren. Vår support finns alltid tillgänglig.

Marknadsföringsverktyg
En av de största kostnaden för många upplevelse företag är marknadsföring och därför finns det verktyg för marknadsföringen där du kan budgetera, mäta resultat och enkelt se avkastningen på de olika satsningarna.

Du kan även lägga till en funktion med en kunddatabas där du enkelt kan lagra kunder och prospekts. Du kan hämta upp dessa för både email och brevkampanjer.
 
Löneunderlag
Systemet kan även generera löneunderlag så du enkelt kan hantera din personal.

Stöd för sista minuten och rabatter
Systemet har stöd för olika typer av rabatter. Du skapar en kupong som antingen går per automatik under en viss datum period eller så måste kunden skriva in en rabattkod. Man kan även om man vill låta systemet automatiskt sätta sista minuten priser. Tanken är att allt ska vara så enkelt som möjligt och kräva lite administration så ni kan fokusera på kunden istället.

Anpassningar och integration
Systemet går att anpassa enligt dina önskemål, kontakta oss för mer information. Det går att integrera MTB med flera andra system. T.ex mailprogram som Mailchimp, SMS program som Cellcynt, din egen websida på flera olika sätt.

 
 

   
2013 Copyright . MTB Systems. All Rights Reserved Support & demo - kontakta oss på mtb@mtb-systems.se