MTB - FAQ

  
Jag har redan en onlinebokning, varför behöver jag MTB?
Är du nöjd med din nuvarande lösning använder du helt enkelt bara inte MTBs onlinebokningsfunktion. Istället använder du affärssystemet där du hanterar alla fakturor och får tillgång till alla andra funktioner. Om du betalar en procentuell avgift på din nuvarande lösning kan du byta ut den till MTBs och kommer på så sätt spara en hel del pengar eftersom MTB inte tar någon procent!

Hur fungerar det om jag arbetar med presentkortsföretag?
Det finns en inbyggd funktion där man registrerar återförsäljare och sen kopplar på paket till dessa. Systemet genererar sen en unik länk som återförsäljaren kan ge till kunden. Med hjälp av den länken kan sedan kunden boka sin upplevelse samt boka på tillval om kunden önskar. Kunden betalar endast för tillvalen och ni fakturerar återförsäljaren enligt överenskommelse.

Kan jag sätta boka tidigt rabatter eller rabattkoder?
Ja, systemet har stöd för olika typer av rabatter. Du skapar en kupong som antingen går per automatik under en viss datum period eller så måste kunden skriva in en rabattkod. Man kan även om man vill låta systemet automatiskt sätta sista minuten priser. Tanken är att allt ska vara så enkelt som möjligt och kräva lite administration så ni kan fokusera på kunden istället.
 
Hur fungerar kioskförsäljning?
Många företag säljer även kioskvaror eller produkter som är kopplade till er typ av upplevelse. T.ex. om ni erbjuder kajakturer kanske ni även säljer kajaker. I den kompletta versionen kan ni hantera ert lager samt skapa försäljningar för sådana produkter. Lagret räknas automatiskt av och ni har hela tiden uppdaterade värden samtidigt som ni får en faktura som underlag på försäljningen.

Ersätter MTB mina excelark och kalenderanteckningar?
Ja, med MTB får ni en komplett lösning där ni samlar alla era bokningar och aktiviteter på ett och samma ställe. Ni kan planera aktiviteterna med resurser och personal. Med hjälp av kalendern ser ni hur gästerna fördelas på era boendemöjligheter. MTB är helt webbaserat vilket gör att ni har tillgång till systemet vart ni än är i världen. Systemet är byggt för att inte behöva höghastighetsinternet så har ni bara tillgång till internet kan ni arbeta med MTB.

Hur tar jag betalt med hjälp av MTB?
När du sätter upp systemet skriver du in ditt bankgiro/postgiro som alltid följer med på fakturan samt i bekräftelsemailet till kund för att dom ska kunna betala anmälningsavgiften. Ni kan om ni önskar även använda Payson. Det går snabbt och är enkelt att sätta upp. Vill ni däremot kunna ta betalt med kort utan att använda Payson finns stöd för Cetitrade. Vi är återförsäljare för Certitrade och kan sätta upp hela den lösningen åt er.

Jag använder ett annat faktureringssystem, hur gör jag då?
Då avaktiverar du helt enkelt faktureringen i MTB och istället skickar du endast bekräftelser från MTB. Systemet kommer fortfarande fungera som ett bokningssystem där du har koll på dina bokningar, planerar och följer upp. Enda skillnaden är att på dokumenten ut till kund står det inte ”Faktura”.
 
 

   
2013 Copyright . MTB Systems. All Rights Reserved Support & demo - kontakta oss på mtb@mtb-systems.se